Naar Carré met Karin Bloemen

 

Hoe vier je dat je veertig jaar met muziek in het theater staat? ,,Met de mooiste muziek in het mooiste theater,’’  zegt Karin Bloemen.  Dus brengt ze haar jubileumshow met het Metropole Orkest in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. ,,De beste nummers uit mijn loopbaan krijgen hier een erepodium.’’  De show is deze zaterdag (29 juli) en 5 augustus  op tv te zien bij MAX.

 

In de jubileumvoorstelling zingt ze liedjes die haar carrière kleurden. Zo komen onder meer Bloemen-klassiekers als ‘Zuid-Afrika’, ‘Geen kind meer’ en ‘Lef’ aan bod. Deze nummers kregen voor  deze jubileumshow een nieuw jasje, met speciale  arrangementen voor het Metropole Orkest. Dat gezelschap van dirigent Maurice Luttikhuis staat samen met La Bloemen op het toneel.

 

,,Als je zo veel muzikale vakmensen om je heen hebt, moet je hun vakmanschap helemaal tot hun recht laten komen’’, zegt Karin Bloemen. ,,Daarom is de show vooral opgebouwd rond mijn muziek’’, vertelde ze me in  een vraaggesprek. Het verhaal  verschijnt zaterdag in de kranten. 

Karin Bloemen & Metropole Orkest: 40 jaar de allermooiste liedjes
Zaterdag 29 juli en 5 augustus
Om 22.30 uur bij MAX op NPO 1

 

Karin-Bloemen-2014_foto-Nick-van-Ormondt Karin-Bloemen-2014_foto-Nick-van-Ormondt